Značajne informacije o 6. kongresu SDA i aktivnostima GO SDA Tuzla

Rental Travel

Gradski odbor SDA Tuzla izdao je 3. broj Biltena. Tim povodom održana je press konferencija, a novinarima su se obratili u ime izdavača predsjednik GO SDA Tuzla dipl. pravnik Sabahudin Imamović i jedan od urednika Biltena dr.sc. Semir Fejzić.

Reha Centar

U ovom broju su, između ostalog, predstavljeni rezultati izbora 6. kongresa Stranke, izbora u Kantonalnom odboru SDA TK,  Gradskom odboru SDA Tuzla, aktivnosti Povjereništva Asocijacije žena GO SDA Tuzla, Povjereništva Asocijacije mladih GO SDA Tuzla, Asocijacije „ Fatma „ GO SDA Tuzla kao i aktivnosti Kluba vijećnika SDA Tuzla.

„U prethodnom periodu je bilo dosta značajnih aktivnosti na svim nivoima Stranke i namjera nam je bila da to sumiramo na jednom mjestu. Za to se pobrinuo mali, ali odabran tim u sastavu dr.sc. Semir Fejzić i Selma Bukovac, dipl. žurnalista i vjerujem da smo uradili dobar posao. Prije svega, ovaj Bilten smo izdali u povodu dva važna događaja.

To je 6. kongres SDA i unutarstranački izbori te 25. godišnjica postojanja i rada Gradskog odbora SDA Tuzla, značajan jubilej koji ćemo obilježavati tokom cijele godine.  Cilj nam je da sve čitaoce informišemo o rukovodstvu SDA na svim nivoima, o strukturi i radu Gradskog odbora SDA Tuzla, njegovim programskim načelima, a sve kako bismo bili bliži članovima, simpatizerima, građanima i medijima koji se interesuju za naše aktivnosti i na čemu im zahvaljujemo.

Bilten zaista pruža mnoštvo korisnih informacija i svaki čitalac ga može trajno čuvati u svojoj kućnoj biblioteci“ – kazao je u ime izdavača predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla, dipl. pravnik Sabahudin Imamović.

BILTEN SDA

Ovaj put napravljen je ogroman iskorak u svim segmentima uređivačkog, produkcijskog i dizajnerskog stvaranja jedne ovakve periodične publikacije.

„ Posebno ističemo sadržaj. To nisu samo novinski članci nego strukturalni presjek stanja u SDA nakon 6. kongresa, sa svim činjenicama, tačnim i pouzdanim informacijama o izabranom rukovodstvu i organima Stranke, kao i programska deklaracija Stranke.  Drugi dio Biltena je posvećen radu i djelovanju Gradskog odbora SDA Tuzla u svim njegovim segmentima i aktivnostima koje su obilježile posljednja četiri mjeseca. Značajan dio posvećen je i radu Kluba vijećnika na čelu sa predsjednikom Sabahudinom Imamovićem, za mandatni period 2012. – 2016. godina koji obuhvata sve inicijative, urgencije, vijećnička pitanja. Osim ovih korisnih informacija u Biltenu smo se na prigodan način sjetili i dva predsjednika SDA, s obzirom da se za tri dana, tačnije 25. septembra ove godine navršava prva godišnjica smrti drugog predsjednika Sulejmana Tihića, a 19. oktobra će biti 12 godina otkako je na ahiret preselio osnivač,  prvi predsjednik SDA kao i prvi predsjednik međunarodno priznate države BiH Alija Izetbegović.

Tu su i informacije o svim važnim kontaktima kao npr. Općinskih odbora u okviru KO SDA TK, Savjeta mjesnih zajednica u Gradu Tuzla, kao i imenovanim i izabranim kadrovima u ime SDA i sl., zatim mogućnost pristupanja Stranci putem pristupnice. Sve ovo urađeno je sa ciljem informisanja, transparentnijeg rada i jačanja međusobnog povjerenja kako među članstvom i simpatizerima stranke, tako i sa svim ostalim zainteresiranim građanima. Koristimo priliku i pozivamo sve građane kojima se sviđa ideja i Program SDA da se i na ovaj način informišu o našim aktivnostima, te da se da nam se priključe i daju svoj aktivni doprinos u radu i djelovanju Stranke,“ – istakao je jedan od urednika Biltena dr.sc. Semir Fejzić.

Bilten Gradskog odbora SDA Tuzla će široj javnosti biti dostupan od subote 26. septembra, a može se preuzeti besplatno u prostorijama Stranke.

Služba za odnose s javnošću GO SDA Tuzla

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara

Posted In: