Zatvara se kolektivni centar u Čeliću: Ključeve novih stanova preuzelo 18 porodica

Rental Travel

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica saopćilo je da je završena implementacija projekta CEB II – “Zatvaranje kolektivnih i alternativnih smještaja putem javnim stambenih rješenja” u Čeliću.

Reha Centar

Realizacijom ovog projekta osigurane su stambene jedinice za 18 porodica koje su do sada koristile kolektivni ili alternativni vid smještaja. Ovaj projekt u Federaciji BiH provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, uz podršku Razvojne banke Vijeća Evrope.

Uručenju ključeva korisnicima prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, savjetnica ministra za ljudska prava i izbjeglice Amina Kavazović, načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović i predstavnici donatora, navodi se u saopćenju. 

– Ovaj projekt za korisnike znači dom. Pored prostora u kojem će boraviti želimo donijeti i toplinu kojom pokazujemo svoju brigu prema najranjivijim kategorijama našeg društva. Sretni smo što je 18 porodica trajno dobilo stambeno zbrinjavanje i time riješilo najvažnije životno pitanje – kazao je ministar Dizdar.

Kako se ističe u saopćenju, jedna od korisnica je i Asmira Hercegovac koja je preuzela ključeve stana.

– Ne postoje riječi kojima mogu opisati sreću. Dočekali smo momenat da imamo prostor kojeg ćemo zvati svojim. Ovo je veliki dan za sve nas i zahvalni smo svima koji su uspješno vodili ovaj projekat – kazala je Hercegovac.

Ukupna vrijednost podprojekta u Čeliću iznosila je oko 1,5 miliona KM, od čega  su 1.170.000 KM kreditna sredstva CEB-a, a 330.000 KM je osigurala Općina Čelić, saopćilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara