Zasjedalo Povjereništvo GO SDA Tuzla u proširenom sazivu: GO SDA Tuzla ostvario zadovoljavajuće rezultate

Spread the love
Rental Travel

Povjereništvo Gradskog odbora SDA Tuzla je u ponedjeljak 22. oktobra 2018. godine održalo sjednicu u proširenom sazivu na kojoj je razmatran Izvještaj o radu Operativnog izbornog štaba GO SDA Tuzla.

Reha Centar

Sjednici su uz članove Povjereništva prisustvovali predsjednici mjesnih ogranaka, rukovodstva Asocijacije žena, Asocijacije mladih, Asocijacije Fatma, predsjednici Savjeta unutar Gradskog odbora, članovi Izbornog štaba i kandidati koji su bili na listi SDA Tuzla za Opće izbore.

Predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević je informisao prisutne o rezultatima GO SDA Tuzla i konstatovao da je to unutar SDA na Tuzlanskom kantonu drugi rezultat po broju osvojenih glasova.

GO SDA Tuzle će nakon 12 godina ponovo imati svoje predstavnike u zakonodavnoj vlasti, odnosno u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i nakon 8 godina će imati  poslanika u Skupštini TK.

Izabrani kandidati koji su osvojili mandate iz GO SDA Tuzla su : za federalni nivo Salko Zildžić i Salko Bukvarević , a za kantonalni nivo Zumra Begić.

Predsjednik je istakao da su ostvareni izborni ciljevi SDA BiH , a to je pobjeda Stranke na svim nivoima, kao i pobjeda kandidata SDA Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva.

I Gradski odbor Tuzla je ostvario postavljene izborne ciljeve premda je radio u izuzetno teškim uslovima, od uvođenja Povjereništva u mjesecu septembru 2017.godine.

– U ovoj godini GO SDA Tuzla se susreo sa problemom odlaska pola Kluba vijećnika i istupanjem jednog dijela članstva. Smjenom Vlade TK i ucjenama prema direktorima JU i JP kojima je osnivač Vlada TK značajan broj direktora je istupio iz SDA. Članstvo je takvim djelovanjem bilo dezorjentisano  – kazao je predsjednik Bukvarević koji se zahvalio svim predsjednicima povjereništava mjesnih ogranaka, aktivistima, kandidatima i članovima izbornog štaba na uloženom trudu i radu uz napomenu da je sačuvan obraz Gradskog odbora SDA Tuzla i dat doprinos u rezultatu SDA na TK i u BiH.

Povjereništvo GO SDA Tuzla je usvojilo Izvještaj o radu Operativnog izbornog štaba Tuzla. Upućena je čestitka svim kandidatima na osvojenim glasovima, a posebno izabranima.

Jedan od zaključaka je i da se zadužuju predsjednici povjereništava mjesnih ogranaka da na sastancima MO izvrše analizu rezultata SDA, sa prijedlogom mjera za poboljšanje u narednom periodu.

Press služba GO SDA Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara