Sa skupa SDA iz MZ Simin Han poručeno:  SDA je jedini siguran izbor za izazove koji su pred nama

Rental Travel

Sinoć (17.09.2022.) je u MZ Simin Han održan drugi predizborni skup Gradskog odbora SDA Tuzla u okviru kampanje za predstojeće izbore. Na skupu, sa kojeg je poručeno da SDA nije savršena, ali je sigurno stranka koja će bolje od drugih brinuti za Bosnu i Hercegovinu i raditi za njenu dobrobit, predstavljeni su kandidati GO SDA Tuzla za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima u BiH.

Reha Centar

Predsjednik GO SDA Tuzla i kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Salko Zildžić, u svom govoru je istakao da je itekako važno da interese države u Predsjedništvu BiH čuva Bakir Izetbegović.

Rekli su mudri, da kada hoćete da znate ko je na pravom-ispravnom putu, onda pogledajte u koga su uperene strijele neprijatelja. Pored dokazanih neprijatelja države imamo i takozvanu ujedinjenu opoziciju i 11 političkih patuljaka koji bi trebalo da su s nama, ali zbog borbe za vlast nisu. Oni više vole vlast nego što vole ovu državu i više mrze SDA nego što vole ovu državu. Kod koga se ovakva ljubav i mržnja sastanu tu hajra nema ni za koga. Kaže se u narodu, gdje je puno baba kilava su djeca, sad zamislite našu državu sa njenim protivnicima i da je brani Denis Bećirević i jedanaest njegovih šefova – istakao je Salko Zildžić, zahvaliviši se mještanima ove tuzlanske mjesne zajednice koji su na prošlim izborima dali veliku podršku SDA i Azmiru Husiću, koji se sada nalazi na listi ove stranke.

Predsjednik GO SDA Tuzla je istakao da je njegovom inicijativom došlo do usvajanja pravednijeg zakona o raspodjeli javnih prihoda u FBiH, čime kadrovi  ove stranke dokazuju da brinu o interesima onih koji su ih birali.

-Uz podršku zastupnika iz SDA, prije svega iz TK ali i ostalih kantona, zatim i zastupnika DF-a i SD-a usvojili smo pravedniji zakon  koji će našem kantonu u sljedeće dvije godine donijeti novih gotovo 100 miliona KM. Podršku ovom zakonu dao je i predsjednik Izetbegović, jer da su se ovi iz opozicije pitali, pravednija raspodjela javnih prihoda ne bi bila usvojena. I danas bi se kukalo na Sarajevo, a u stvari radilo bi se kako centrale ovih partija u Sarajevu misle – rekao je Zildžić.

Zajedničke cilljeve i važne stavke iz izborne platforme kroz govore i video poruke predstavili su i kandidati SDA za Skupštinu TK Edim Kadić (19), Narcisa Suljić (18), Jasna Hadžiselimović (16) i Edin Dedić (8).

-Politička situacija u našoj zemlji je jako složena. Mijenja se i svjetska politička scena. Pred nama je vrijeme velikih izazova, vjerovatno i nekih sudbonosnih odluka. Privatni politički projekti sa sumnjivom pozadinom i logističkom podrškom sigurno nisu adekvatan odgovor u ovim vremenima. Interese države može ostvariti i zaštiti jedino snažna politička organizacija prisutna na svakom pedlju ove zemlje. To je jedino SDA – rekao je Edin Dedić jedan od četvoro kandidata GO SDA Tuzla za Skupštinu TK, koji je posebno naglasio da će u fokusu djelovanja knadidata SDA u budućem sazivu Skupštine TK biti još kvalitetniji odgoj i obrazovanje, što može biti rješenje velikog broja naših problema.

Kandidat SDA Tuzla za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je doc.dr.sc. Omer Kovčić.

-SDA daje priliku i podršku mladim, sposobnim i ostvarenim ljudima i svojim djelovanjem pokazuje da želi da budu dio politike. To nije samo floskula jer od 500 kanidata na listama SDA diljem domovine, preko 150 kandidata je mladih. Vrijeme je da mladi preuzmu određeni dio odgovornosti i da budu involvirani u političke procese. Zalaganje i podrška mladima i novim generacijama je od izuzetne važnosti, a to je SDA očgledno prepoznala – rekao je Kovčić.

Na listi za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, GO SDA Tuzla ima četiri kandidata. Pored Salke Zildžića (6) na listi se još nalaze Merima Zubović (10) i Ermana Brković (5), dok je nosilac liste Azmir Husić.

-Izbore koji su pred nama ne smijemo i ne možemo shvatiti neozbiljno. Drugog oktobra moramo pozvati svoje najbliže, komšije, prijatelje da izađu na izbore i daju povjerenje SDA, političkoj partiji koja je bila uz narod kad je bilo najteže. Danas se također nalazimo u teškim vremenima, u kojima u naredne četiri godine dajemo povjerenje onome ko će voditi brigu o nama, a siguran sam da to SDA može uraditi– rekao je Azmir Husić.

I sa ovog skupa GO SDA Tuzla sinoć je poslata jasna poruka da patriote Bosne i Hercegovine moraju sigurno, hrabro i odvažno učvrstiti redove, osigurati pobjedu Bakiru Izetbegoviću i Stranci demokratske akcije i da Bosni i Hercegovini treba siguran izbor za izazove koji su pred nama, a to je jedino sigurna i jaka SDA.

Završni skup GO SDA Tuzla a ujedno i KO SDA TK je 28. septembra 2022. godine u SKPC Mejdan. Snimak promotivnog skupa GO SDA Tuzla možete pogledati na ovom LINKU.

GO SDA Tuzla

Komentari

Komentara