Vrijeme: Danas u Hercegovini sunčano, u Bosni prolazni pljuskovi

Spread the love
Rental Travel

U Hercegovini se danas očekuje sunčano. U Bosni prolazni lokalni pljuskovi i grmljavina u ranim jutarnjim satima.

Reha Centar

Veći dio dana u Bosni će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Od večernjih sati i tokom noći na četvrtak pljuskovi i grmljavina su mogući u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U noći na četvrtak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 stepeni, na jugu od 19 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 stepeni, na jugu zemlje do 39 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 18 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 33 stepena.

U Bosni i Hercegovini je danas pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su Bjelašnica 19 stepeni, Ivan-sedlo 29, Sokolac 30, Livno 31, Bugojno, Sarajevo i Trebinje 33, Bihać, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 34, Grude, Zenica i Zvornik 35, Bijeljina, Doboj i Stolac 36, Banja Luka, Neum i Sanski Most 37 te Mostar 38 stepeni, saopćeno je iz FHMZBiH.

Grmljavinsko nevrijeme u noći s utorka na srijedu

U noći s utorka na srijedu najavljeno je lokalno jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jačim udarima vjetra.

Kako je rečeno u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda grmljavinsko nevrijeme moguće je u Krajini i sjevernim područjima Bosne.

Fena

Komentari

Komentara