U BiH narednih dana nestabilno vrijeme

Spread the love
Rental Travel

U centralnim i istočnim područjima Bosne danas prijepodne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslije podne. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab sjeveni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 24 do 28, na jugu do 32 stepena. 

Reha Centar

U utorak, 6. septembra, sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stepena. 

U srijedu, 7. septembra, sunčano. Tokom dana u Bosni postepen porast naoblake, što može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Padavine se, uglavnom, očekuju na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena. 

U četvrtak, 8. septembra, prijepodne u većem dijelu zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom se očekuje u Hercegovini, na jugozapadu i krajnjem sjeveru Bosne. Jutarnja temperatura od 16 do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena.

U petak, 9. septembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 16 do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Komentari

Komentara