Vlada TK: Odana počast povodom Dana odbrane Tuzle

Rental Travel

Povodom obilježavanja Dana odbrane Tuzle, odnosno godišnjice bitke na Brčanskoj Malti, jedne od ključnih bitki za odbranu Grada, kada su pripadnici policije i Teritorijalne odbrane Tuzla zaustavili rezerviste bivše JNA, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kantona Kadrijom Hodžiem, danas je položila cvijeće i odala počast poginulim braniteljima Tuzle.

Reha Centar

Ovom prilikom, premijer i ministri su izrazili zahvalnost svim braniteljima na doprinosu kojeg su dali u odbrani Tuzle, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

„Na današnji dan, prije 29 godina, odbranjen je tuzlanski obrazac življenja, otvoreno društvo atribuirano multikulturalnošću, koje se gradilo zadnjih 100 godina, a čiju gradnju su započeli sindikalni i radnički pokreti dvadestih godina prošlog vijeka. Ova odbrana faktički znači i odbranu pluriformnosti Bosne i Hercegovine. Zbog toga ovaj datum spada u jedan od najznačajnijih datuma u povijesti Bosne i Hercegovine“, rekao je danas premijer Kantona Kadrija Hodžić.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona današnjem polaganju su, osim premijera Hodžića, prisustvovali i ministar finanasija Vedran Lakić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin i ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara