Vlada TK: Odana počast povodom Dana odbrane Tuzle

Spread the love
Rental Travel

Povodom obilježavanja Dana odbrane Tuzle, odnosno godišnjice bitke na Brčanskoj Malti, jedne od ključnih bitki za odbranu Grada, kada su pripadnici policije i Teritorijalne odbrane Tuzla zaustavili rezerviste bivše JNA, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kantona Kadrijom Hodžiem, danas je položila cvijeće i odala počast poginulim braniteljima Tuzle.

Reha Centar

Ovom prilikom, premijer i ministri su izrazili zahvalnost svim braniteljima na doprinosu kojeg su dali u odbrani Tuzle, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

„Na današnji dan, prije 29 godina, odbranjen je tuzlanski obrazac življenja, otvoreno društvo atribuirano multikulturalnošću, koje se gradilo zadnjih 100 godina, a čiju gradnju su započeli sindikalni i radnički pokreti dvadestih godina prošlog vijeka. Ova odbrana faktički znači i odbranu pluriformnosti Bosne i Hercegovine. Zbog toga ovaj datum spada u jedan od najznačajnijih datuma u povijesti Bosne i Hercegovine“, rekao je danas premijer Kantona Kadrija Hodžić.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona današnjem polaganju su, osim premijera Hodžića, prisustvovali i ministar finanasija Vedran Lakić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin i ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara