Večeras u Narodnom pozorištu Tuzla film „Meso“ Saše Hajduković

Spread the love
Rental Travel

Tuzla film festival započeo je sigurnim koracima i ukoliko je suditi po trenutnim reakcijama, organizatori trebaju biti i više nego zadovoljni. Svakog dana, u okviru programa sedmog Tuzla film festivala dešavaju se brojne projekcije filmova u 5 različitih kategorija: dugometražni, kratki igrani, dokumentarni, animirani i future generation short films, dok je Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli mjeeto rezervisano za različite radionice vođene pod palicom vrhunskih profesionalaca u svome poslu.

Reha Centar

Nakon sinošnje projekcije pobjedničkog filma na Pulskom festivalu „Mali“ u režiji Antonia Nuića, a potom urnebesne komedije koja je do suza nasmijala sve posjetitelje, na večerašnjem repertoaru u 19:30 je projekcija filma „Meso“ Saše Hajduković koja, prema riječima organizatora, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ljubitelji dokumentarnih filmova moći će uživati u njima od 16:15 kada slijedi „Kongres zaborava“ Vladimira Paunovića, a potom u 18:15 film „Sestre“ Zdenka Jurilj. Za ove projekcije dokumentarnih, kratkih, animiranih i future generation short films ulaz je besplatan.

Komentari

Komentara