Na Tuzla Film Festival stigao i Sergej Trifunović

Spread the love
Rental Travel

Tuzla film festival ušao je u drugu polovicu svoga trajanja i sve je bliže dan kada će se odabrati najbolji filmovi koji će ponijeti Vilu Tuzla film festivala. Do tada, gosti i dalje pristižu iz drugih gradova i država, uživaju u filmskim ostvarenjima, ali i svemu onom što Tuzla nosi sa sobom.

Reha Centar

Kao i svih dana prije, i u srijedu se dešavaju besplatne projekcije kratkih igranih, animiranih filmova i future generation short films, ali ovog puta njihova projekcija desit će se u BKC od 15:00 do 16:30 sati. Nakon toga slijede projekcije dokumentarnih filmova koje će se desiti u Narodnom pozorištu Tuzla.

Tako je ovog dana u 16:30 na red došao film Branka Lazića “Čarobnjakniz Mutnja” dok je za 17:45 planirana projekcija filma “Botorići” Srđana Kneževića. U večernjim satima i dugometražnom filmu Ivana Salaja moći će uživati svi oni koji se u 19:30h nađu u Narodnom pozorištu Tuzla. U pitanju je film “Ministarstvo ljubavi”.

U Tuzlu na festival stigao nam je i poznati srbijanski glumac Sergej Trifunović sa kojim smo popili kafu i razgovarali kako o filmu tako i o općoj društvenoj situaciji,  nakon čega je održao radionicu sa studentima na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Uskoro i intervju  sa Sergejem Trifunovićem.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara