Užitkom do zdravlja

Spread the love
Rental Travel

Nema boljeg mjeseca za seks od augusta, jer ljetno sunce udvostručuje razinu testosterona koji podiže libido, barem tako tvrde naučnici s Državne bolnice u Bostonu. Sunčeve zrake, naime, potiču proizvodnju vitamina D koji ubrzava proizvodnju hormona. Ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da seks uspješno sagorijeva kalorije: provedena anketa pokazala je kako čak 87 posto žena odabire seks kao omiljenu tjelovježbu. Primjera zašto je seks dobar za zdravlje ima mnogo, ali ovaj put Eros.ba donosi 6 čuda koja nastaju upravo praktikovanjem seksa.

Reha Centar
  1. Prirodni analgetik i antidepresiv

Poznato je kako se tijekom seksualnog odnosa oslobađa endorfin, tzv. hormon sreće. On djeluje kao prirodni analgetik pa je zaslužan za ublažavanje bolova. Ali, to nije sve, jer endorfin izaziva osjećaj euforije i smanjuje osjećaj tjeskobe. Znači, više seksa – manje boli i lošeg raspoloženja.

  1. Seks je dobra metoda da testirate svoj vid

Seks opušta mišiće vrata i ramena, ali vam također može naznačiti trebate li naočale. Nakon seksa se, kao i ostali mišići u tijelu, opuštaju mišići oka i tada pokazuju svoju stvarnu sposobnost jer ne naprežete oči kao obično. Dakle, magli li vam se pogled nakon seksa, ne bi bilo loše da posjetite optičara.

  1. Štiti od bolesti srca

Tjelesna aktivnost tijekom spolnog odnosa poboljšava cirkulaciju, a to znači i bolji rad srca. Ako tri puta sedmično uživate u ovoj aktivnosti, smanjujete rizik od srčanog ili moždanog udara. Ipak, ako ste stariji od 50 godina, pretili i u lošoj kondiciji, postoji rizik za vaše srce, jednak riziku koji obično uzrokuje bilo kakva nagla tjelesna aktivnost.

  1.  Pomaže vam prestati pušiti

Najjednostavniji način da nagovorite svog dragog da prestane pušiti. Napomenite mu da pušenje utječe na smanjenje penisa i impotenciju. Erekcija funkcionira samo ako je cirkulacija dobra, a pušenje uzrokuje smrt nježnih stanica u spužvastoj strukturi penisa.

  1.  Pomlađuje kožu i jača imunitet

Poznato je kako aktivan spolni odnos pojačava proizvodnju hormona rasta što sprečava isušivanje kože koja postaje – mekša i gipkija. Stoga ćete uz redoviti seks naprosto blistati i izgledati mlađe. Također, ukoliko ne želite biti antibiotike i lijekove, radije uživajte u seksu jer poznato je da seksualna terapija jača imunitet i čuva nas od prehlada.

6. Pospješuje vitkost

Jeste li znali da tijekom polusatnog spolnog odnosa tijelo može potrošiti i do dvjestotinjak kalorija? Premda su u vrućim igrama u postelji mišići dobro uposleni, rezultat ovisi o intenzitetu i pozama koje prakticirate.

Zapamtite da svaki novi orgazam, jača organizam, te nas čini zadovoljnijim i opuštenijim. Više seksa manje stresa.

 

 

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara