Za osobe s viškom kilograma, nema boljeg sporta

Rental Travel

Poznato je da nema zdravlja bez fizičke aktivnosti, ali većini nije lako odabrati odgovarajuću. Međutim, postoji sport koji podjednako odgovara osobama svih uzrasta, blagotvoran je i opušta, a ne dovodi do povreda. Riječ je, dakako, o – plivanju!

Reha Centar

Iako se za blagodati plivanja zna od davnina, tek je u 20. st., s izgradnjom bazena, postalo masovna aktivnost. Popularnosti plivanja pridonijele su ne samo zdravstvene prednosti nego i to što je ono jedina fizička aktivnost u kojoj mogu uživati odrasli i djeca, oni koji su u top formi i oni s viškom kilograma, a osim toga dokazano je da boravak u vodi opušta i pridonosi boljoj kvaliteti sna te intelektualnim kapacitetima.

Zapravo, gotovo da ne postoji segment čovjekova duha i tijela na koje plivanje ne utječe blagotvorno. Prije svega, prilikom plivanja, tijelo se nalazi u gotovo bestežinskom stanju. Zglobovi se ne opterećuju pa je isključena mogućnost povreda iako je istodobno svaki dio tijela aktivan.

Dakle, bez velikog napora i rizika, plivanjem unaprjeđujemo i tijelo i duh, a da bismo osjetili blagodati, dovoljno je plivati svakodnevno pola sata ili nekoliko puta tjedno po sat vremena, kažu stručnjaci.

Za osobe s viškom kilograma, nema boljeg sporta – zglobovi se ne opterećuju, a za isto vrijeme potroši se dvostruko više kalorija nego hodanjem. Što je još bolje, nakon plivanja nećete biti toliko gladni jer tijekom ove aktivnosti tjelesna tempretura ne raste.

Dakle, nemate izgovor – plivajte!

aktuelno.ba

Komentari

Komentara