U policijskoj potjeri uhapšen Tuzlak zbog krađe automobila

Spread the love
Rental Travel

 On je predat u nadležnost službenicima Policijske stanice Maglaj zbog sumnje da je ranije ovog mjeseca  ukrao suhomesnate proizvode iz jedne trgovinske radnje, na području Maglaja.

Reha Centar

Radi se o automobilu marke “VW Touran”, registarskih oznaka T20-E-974, vlasništvo D.H., koji  je ukraden 20. juna u večernjim satima u mjestu Mravići u općini Doboj Jug.

Koordinacijom policijskih patrola i razmjenom informacija, potvrđeno je da se to vozilo kreće iz pravca Doboja prema Zenici, te da se nije zaustavilo na jasno izdatu naredbu policijske patrole Policijske stanice Nemila, koja se za njim dala u potjeru.

Vozilo se velikom brzinom nastavilo kretati magistralnim putem M-17, ugrožavajući druge učesnike u saobraćaju. U mjestu Hece, Grad Zenica, nepoznati vozač, bježeći od policijskih patrola, zaustavlja vozilo i trčeći se udaljava u pravcu šume.

Odmah nakon toga, brzom i koordiniranom akcijom, jake policijske snage su blokirale navedeno područje te u kratkom roku locirale i uhapsile bjegunca. Pronađeni su i predmeti, koji je bjegunac odbacio.

U saopćenju za javnost MUP ZDK precizira se da je A.S. (1977.) iz Tuzle predat službenicima Policijske stanice Doboj Jug radi kriminalističke obrade i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela. Nakon toga predat je na nadležnost službenicima Policijske stanice Maglaj jer se sumnjiči da je 13. juna ukrao suhomesnate proizvode iz jedne trgovinske radnje, na području Maglaja.

Fena

Komentari

Komentara