U Mostaru jutros 27 stepeni: Objavljena prognoza do srijede

Spread the love
Menprom

Jutros je u većem dijelu naše zemlje pretežno vedro. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i sumaglice.

Reha Centar

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 13; Bugojno, Ivan Sedlo 15; Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica 17; Bihać, Livno, Tuzla 18; Banja Luka, Doboj 19; Zvornik 20; Brčko 21; Gradačac 22; Trebinje 23; Mostar 27.

Bioprognoza: Povoljne biometeorološke prilike kod većine populacije će podržavati dobro raspoloženje, adekvatnu radnu koncentraciju, a navečer i miran san. Tegobe kod hroničnih bolesnika će biti umanjene.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne porast naoblake u većem dijelu naše zemlje može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 28 do 33, na jugu i sjeveru zemlje do 35 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva je moguć lokalni pljusak praćen grmljavinom. Dnevna temperatura oko 28 °C.

U ponedjeljak  u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Poslije podne lokalni ljuskovi su najizgledniji u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Ponovo su u poslijepodnevnim i večernjim satima mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U srijedu  u Bosni i Hercegovini prije podne će preovladavati sunčano sa malom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Komentari

Komentara