Tužilaštvo TK zatražilo pritvor za braću Bobić, osumnjičene za pokušaj iznude

Spread the love
Rental Travel

 Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Gradačcu uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za braću Suada Bobića (35) i Mirsada Bobića (33) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo pokušaj iznude u iznosu od 500.000 KM.

Reha Centar

Postoji osnovana sumnja da su Suad i Mirsad Bobić od 24. februara do 14. marta u porukama i pozivima upućivali ozbiljne prijetnje vlasniku firme s područja Gradačca kako bi od njega iznudili iznos od 500.000 KM.

Uz prijetnje da će upotrijebiti silu prema njemu ili članovima njegove porodice, tokom noći 7. marta su u krugu ove firme u Gradačcu aktivirali eksplozivnu napravu i pri tome oštetili jedno teretno i jedno putničko vozilo.

Pripadnici PU Gradačac i Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, u saradnji sa postupajućim tužiocem, proveli su različite istražne radnje u cilju identifikacije osumnjičenih osoba.

Po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli i nalogu Tužilaštva 17. marta izvršeni su pretresi prostorija i automobila koje koriste osumnjičeni prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti mobilni telefoni i kartice i drugi predmeti koji će biti vještačeni.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni su lišeni slobode te je izvršena kriminalistička obrada.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Komentari

Komentara