Saopštenje Kantonalnog tužilaštva TK: Uviđaj i istražne radnje u vezi sa ranjavanjem nastavnika u školi u Lukavcu

Rental Travel

Pomoćnik direktora i nastavnik Engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac grad Nedim Osmanović je jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole. On je sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predjelu vrata hospitaliziran u UKC-u Tuzla i u toku je operativni zahvat.

Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina ( rođen je krajem juna 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca  prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio,  odbacio je pištolj koji je pronađen bit će  predmet vještačenja.

Uviđaj na terenu obavljaju dežurni tužilac u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Lukavac.

U istragu su uključena dva tužioca. Dežurni tužilac obavlja uviđajne radnje i obavlja nadzor nad istragom, te tužilac za maloljetnike koji je uključen u poduzimanje daljih  mjera i radnji u odnosu na dijete.  Odmah je  uključen Centar za socijalni rad,  a u toku su kontakti sa određenim medicinskim i drugim nadležnim institucijama u vezi sa postupanjem sa djetetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Poduzimaju se  potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj.

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara