Svečani prijem u povodu obilježavanja 31. godišnjice Armije RBiH

Spread the love
Rental Travel

U povodu obilježavanja 31. godišnjice Armije Republike BiH, gradonačelnik Zijad Lugavić upriličio je svečani prijem u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli, na kojem su prisustvovali  generali, komandanti korpusa, brigada, predstavnici boračkih udruženja i ostalih koji su učestvovali i dali svoj doprinos u odbrani grada Tuzle i države Bosne i Hercegovine. Na prijemu se sa posebnim pijetetom prisjetilo onih koji su dali živote kako bi odbranili grad, te odala počast svim pojedincima koji su na bilo koji način pomogli da se Tuzla sačuva u cjelini.

Reha Centar

Gradonačelnik Lugavić tokom obraćanja pozdravio je prisutne, te kazao da je prijem organizovan, kako bi i na ovaj način odali počast svim braniteljima koji su nesebično branili našu državu Bosnu i Hercegovinu, te se zahvalio svim porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koje i danas trpe svoj nedostatak, a koji su dali život za odbranu Bosne i Hercegovine. Veoma je značajno i trebamo baštiniti tradiciju obilježavanja godišnjice Dana Armije RBiH.”

General Armije RBiH Sead Delić zahvalio se na organizaciji prijema te kazao: “velika je stvar da se na primjeran način odaju priznanja i počast poginulim borcima i šehidima, a onda i nama živima.  Ovakvi prijemi su bitni za mlađe generacije, kako bi saznali šta se dešavalo. Izrazio je zadovoljstvo obilježavanjem godišnjice Armije RBiH i prijemom na kojem se odaje poštovanje poginulima i onima koji su dali doprinos u odbrani zemlje.

 

Grad Tuzla, iako to nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, brine o boračkoj populaciji sve ove godine, iz Budžeta se izdvajaju značajna novčana sredstva za pomoć boračkoj populaciji, “Podrška možda nije dovoljna, ali dolazi do onih kojima je najpotrebnija. Ta briga je velika i neophodna, i poslije 30 godina. A svakako podrška je i u njegovanju obilježavanja ovakvih značajnih datuma.”istakla je pomoćnica gradonačelnika za Službu za boračko– invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica, Admira Atić Tupkovići.

 

Centralna manifestacija obilježavanja Dana Armije RBiH u organizaciji demobilisanih boraca Grada Tuzle upriličena je u petak polaganjem cvijeća na spomen obilježjima na Slanoj Banji, uz prigodan defile i istorijski čas za osnovce.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara