Strateški investitor zainteresiran za preuzimanje Fabrike namještaja Konjuh

Menprom

Premijer Tuzlanskog kantona ohrabrio je danas i izrazio podršku Vlade Tuzlanskog kantona Behnamu Azadu, strateškom partneru i investitoru koji je zainteresiran za kupovinu 51% dionica fabrike namještaja „Konjuh“ d.d. Živinice.

Reha Centar

„Vlada će direktno pomoći u vezi sa dugovanjima Konjuha kada su u pitanju dugovanja po osnovu kantonalnih poreza i doprinosa, kao i obezbjeđivanje drvne sirovine putem javnog preduzeća „Šume TK“, a po pitanju svih drugih poreza, dugovanja i drugih otvorenih pitanja koja su u domenu Vlade Federacije BiH, kantonalna vlada i premijer će biti posrednik i partner“ rekao je premijer Bego Gutić te dodao da od investitora Vlada očekuje jedino da Konjuh radi, da ima kontinuitet proizvodnje i da upošljava radnike.

Iako očekuje da će značajan dio procedura u vezi sa kupovinom dionica biti okončan do kraja novembra, Azad je i ranije spreman uložiti određeni iznos finansijskih sredstava kako bi se održao postojeći nivo proizvodnje. „U narednih 6-8 mjeseci očekujem da će u Konjuhu raditi oko 500 ljudi, a dugoročno očekujem da ćemo svi, lokalna zajednica, radnici, a i investitor imati koristi.“ rekao je Behnam Azad ističući da mu podrška Vlade mnogo znači.

Premijer Gutić je podcrtao da je Konjuh „dobar projekat“ koji je nažalost došao u nezavidan položaj zbog velikog broja malih dioničara i nedefinisanih poslovnih ciljeva. „I pored svega nesumnjivo je da se radi o projektu koji uz dobro vođstvo ima veliki potencijal i razvojnu perspektivu“ rekao premijer Gutić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara