Sloboda se vratila tamo odakle nikad i nigdje nije trebala otići

Spread the love
Rental Travel

Tuzlanska Sloboda naredne sezone igrat će u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Crveno-crni vraćaju se tamo gdje uvijek trebaju biti. Osvojili su prvo mjesto ispred bihaćkog Jedinstva premda se početkom godine činilo da neće moći, makar u sezoni iza nas.

Reha Centar

No, stigao je Ćiro, a gdje dođe Ćiro, dođe i euforija koja često donese dobro. Ovaj put donijela je povratak Slobode u elitu, Tuzlanke i Tuzlake vratila je na Tušanj u velikom broju, a uz sve, napravljen je i dobar tim sposoban da se, uz nekoliko pojačanja, već u narednoj sezoni uključi u borbu za gornji dio premijerligaške tabele.

Azmir Husić, predsjednik kluba, u zavičaj se vratio s parama i željom da od voljenog kluba napravi nešto vrijedno pažnje i poštovanja. Doveo je Ćiru kao mamac za igrače željne dokazivanja pred svjetski priznatim i uglednim stručnjakom. Igrali su za Slobodu, ali igrali su i za Blaževića.

Treninge Slobode proteklih je mjeseci posmatrao veći broj navijača nego donedavno utakmice istog tima u Premijer ligi. Baš onako kako igrači Slobode zaslužuju, imali su ogromnu podršku u svim mečevima, a vrhunac se desio u posljednjem kolu kada je s novom tricom, misija uspješno kompletirana.

Sloboda se vratila tamo odakle nikad i nigdje nije trebala otići. Vratila se tamo gdje pripada i gdje će, želja je to pravih ljubitelja fudbala, biti još mnogo godina. Azmir i Ćiro ostaju, ostaju i igrači koji su iznijeli teret proteklog proljeća, a stići će i pojačanja. Velika, najavili su ih.

Na Tušnju će ponovo gostovati Željo, Sarajevo, Velež, Široki, Čelik, Borac, Zrinjski… Pred punim tribinama i navijačima željnim premijerligaškog fudbala. A naredni cilj je Evropa. Magični tuzlanski dvojac sigurno može i mnogo više. Slobodo, dobro došla nazad!

Radiosarajevo.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara