Saopštenje za javnost Udruženja“Maloljetni borci ARBiH Grad Tuzla”

Spread the love
Menprom

SAOPŠTENJE

Reha Centar

“PUNA PODRŠKA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE TK NA UKLANJANJU DISKRIMINACIJE NAD MALOLJETNIM DOBROVOLJCIMA ARBIH, HVO I MUP-a”

04.06.2021 god. delegacija Udruženja“Maloljetni borci ARBiH Grad Tuzla”, predsjednik Udruženja Kadir Hajdarević i zamjenik predsjednika Udruženja Mirhad Numanović je održala najavljeni službeni sastanak s predsjednikom Skupštine TK gosp. Slađanom Ilićem.

Na sastanku je razgovarano o problemima s kojim se susreće kategorija Maloljetnih dobrovoljaca. Zajednički su identifikovani svi problemi, a donesen je zaključak da se odmah krene u rješavanje tih problema. Predsjednik Skupštine je na kraju sastanka dao čvrsta obećanja, da će odmah kontaktirati ministra za boračka pitanja TK gosp. Ahmetovića i dati nalog da se odmah krene na izradi svih podzakonski akata sa izmjenama i dopunama, koja regulišu sva dopunska prava boraca TK, a u tim trenutnim podzakonskim aktima pojam ili kategorija Dobrovoljac ili Maloljetni dobrovoljac nigdje se ne spominje, zbog čega je jedan broj DOBROVOLJACA bukvalno izbačen iz prava kao BORAC.

Od strane delegacije Udruženja, predsjednik Skupštine TK, je upoznat o datom saopštenju , da ukoliko se diskriminacija ne ukloni što prije, MALOLJETNI DOBROVOLJCI ostaju kod nakane za održavanjem mirnih protesta na ulici, što se nadamo da do toga neće doći.

Ovom prilikom se zahvaljujemo predsjedniku skupštine TK gosp. Iliću, na prijemu, konstruktivnom sastanku i izdvojenom vremenu.

Predsjednik Udruženja “Maloljetni borci ARBiH Grad Tuzla”

Kadir Hajdarević

 

Komentari

Komentara