Šahbaz Sultanić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Menprom

Ko je Šahbaz Sultanić?

Reha Centar

Rođen sam  1980. godine u Tuzli. Osnovnu školu i gimnaziju „Meša Selimović“ završio sam u Tuzli. U svom rodnom gradu sam  i diplomirao 2009. godine na odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta. Na istom fakultetu sam 2014. godine, odbranio magistarski rad na temu „Odnosi između Bosne i Srbije u XIV vijeku“, te na taj način stekao zvanje magistra historije. Zaposlen sam kao poštar  u JP BH Pošta u CP Tuzla. Oženjen sam, otac troje djece.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

SDA je kičma BiH i garant njenog opstanka. Također, ona je jedini garant prosperiteta, kao i samog biološkog opstanka Bošnjaka kao naroda. Stoga, smatram da je glas za SDA najbolji izbor za BiH, ali i grad Tuzlu. Naime, GO SDA Tuzla je sa timom najboljih i najrelevantnijih stručnjaka, sačinio dokument koji nudi najbolja rješenja za brojne probleme sa kojima se naša lokalna zajednica suočava. Krajnje je vrijeme da, u saradnji sa višim nivoima vlasti, učinimo grad Tuzlu boljim mjestom za život njenih građana. 

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Trenutno obnašam drugi mandat na mjestu predsjednika MO SDA Kula, koji je od mog dolaska na tu funkciju, procentualno najuspješniji ogranak u okviru GO SDA Tuzla. Također, član sam aktuelne kadrovske komisije u GO SDA Tuzla. Svaki zadatak koji mi se povjeri obavljam maksimalno posvećeno, te uvijek stremim ka najboljem mogućem rezultatu u svom radu. Uporan sam i istrajan u ispunjavanju zadatih ciljeva. Snažno motivisan željom i voljom za promjenama u lokalnoj zajednici garantujem da ću dati svoj maksimum u izgradnji bolje i jače Tuzle.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta  konkretno od Vas mogu očekivati?

Mnogo je stvari koje se u Tuzli mogu i moraju učiniti boljim. Fokus svog djelovanja u Gradskom vijeću ću usmjeriti na: Usvajanje Statuta grada i vraćanje pečata mjesnim zajednicama, ravnomjeran razvoj svih mjesnih zajednica i svih dijelova grada, rješavanje komunalne problematike i adaptaciju svih prostora mjesnih zajednica i domova kulture, povećanje efikasnosti javnih preduzeća i stavljanje kvaliteta komunalnih usluga na najviši mogući nivo, smanjivanje administrativnih prepreka za razvoj biznisa, pružanje podrške institucijama kulture i obrazovanja, očuvanje kulturno-historijskog naslijeđa, kao i tekovina antifašističke borbe iz Drugog svjetskog, ali i posljednjeg odbrambenog rata, razvoj turizma i vraćanje sjaja posrnulom tuzlanskom sportu…

 

Komentari

Komentara