Ramić i Fazlović posjetili Behram-begovu medresu, podrška učenicima povratnicima

Rental Travel

Muftiju tuzlanskog Vahida ef. Fazlovića posjetio je danas federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, saopćeno je iz resornog federalnog ministarstva.

Reha Centar

Muftija je zahvalio ministru za saradnju i podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima Muftijstva tuzlanskog. 

Posebno je istakao značaj pomoći i podrške ministra Ramića i njegovih saradnika ljudima koji žive u sredinama u koje su se vratili nakon što su bili protjerani. 

– Saradnja s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica traje dugi niz godina. Zahvalni smo ministru Ramiću na uspješnoj saradnji. Širom Muftiluka tuzlanskog smo uspješno realizirali projekte koji koriste Islamskoj zajednici, a posebno se to odnosi na projekte u Podrinju, Semberiji, Posavini – kazao je muftija Fazlović.

Razgovarano je o prioritetnim projektima koji se realizuju u džematima i medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog. Posebno je bilo riječi o projektima medžlisa Islamske zajednice u Bratuncu, Bijeljini i Vlasenici.

Muftija Fazlović i ministar Ramić istog su dana posjetili gradilište objekta B Muftijstva tuzlanskog te najuspješniju srednju školu u Tuzlanskom kantonu, Behram-begovu medresu, koju pohađa značajan broj povratnika.

S direktorom medrese Ahmedom Hatunićem razgovarano je o realiziranim projektima koje je podržalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, koji se odnose na stipendiranje učenika iz socijalno osjetljivih porodica u povratničkim mjestima i drugim projektima.

Naglašena je važnost pomoći Behram-begovoj medresi za podizanje kvaliteta odgoja i obrazovanja, ali i razvoja infrastrukture s obzirom na veliki broj učenika koji pohađaju ovu školu.

– Uvjerili smo se i u zavidan nivo obrazovanja koje nudi Behram – begova medresa. Raduje nas informacija o broju djece koji dolaze iz povratničkih mjesta. Medresa decenijama nudi šansu djeci i roditeljima koji su odlučili da se vrate na svoja imanja. Uspješne generacije izlaze iz ove obrazovne ustanove, uporedo su to moralne ličnosti koje će sutra voditi ozbiljne procese u našoj domovini. Zahvalni smo Muftijstvu i Behram – begovoj medresi na posvećenoj pažnji učenicima koji dolaze iz povratničkih mjesta – zaključuje ministar Ramić.

Komentari

Komentara