Radni sastanak delegacije švicarskog Univerziteta iz Bazela i Univerziteta u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Dana, 18.01.2017. godine, sastali su se predstavnici Univerziteta u Tuzli sa švicarskom delegacijom Univerziteta primjenjenih znanosti iz Bazela s ciljem nastavka dugogodišnje uspješne saradnje i planiranja aktivnosti. Dogovoreni su daljnji koraci na polju jačanja međunarodne saradnje i naučno istraživačkog rada kroz osnivanje centra za inter i transdisciplinarna istraživanja na Univerzitetu u Tuzli u okviru SCOPES projekta.

Reha Centar

Prisutnima su se obratili Rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr.Samir Nurić,  prorektorica za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu, prof.dr.Snježana Marić, prorektor za naučnoistraživački rad prof.dr.Naser Prljača, glavna/operaciona koordinatorica SCOPES projekta doc.dr. Lejla Kuralić-Ćišić i viša stručna saradnica Merima Baraković, ispred ureda za međuuniverzitetsku saradnju. Sa Univerziteta primjenjenih znanosti u Bazelu Švicarska i Instituta za socijalna planiranja i organizaciju obratili su se prof.dr. Eva Tov i prof. dr. Jorg Dittman.

Prisutni su kroz  svoja izlaganja stavili akcent na jačanje daljnje saradnje, razmjenu pozitivnih iskustava,  značaj jačanja autopercepcije akademske zajednice o kvalitativnim istraživanjima, transdisciplinarnosti, interdisciplinarnosti, inkorporiranju ECTS bodova ostvarenih tokom Ljetne škole u nastavne kurikulume, razmjeni švicarskih i bosanskih studenata, ostvarivanju saradnje sa sličnim centrima u zemljama regiona i dopuni stručng savjetodavnog odbora SCOPES projekta. Napravljena je i sinhronizacija dosadašnjih realiziranih aktivnosti kroz sinergiju rada Univerziteta u Tuzli, vladinog i nevladinog sektora te lokalne zajednice, a sve uz pomoć, saradnju i partnerstvo švicarskog tima.

untz – aktuelno.ba

 

 

 

Komentari

Komentara