Zlatni štit boračkih organizacija Tuzle za Mensura Alića

Spread the love
Menprom

U okviru obilježavanja Dana tuzlanskih jedinica, u Narodnom pozorištu u Tuzli održana je Svečana akademija, kojoj je prethodila izložba ratnih fotografija tuzlanskih jedinica.

Reha Centar

Na Svečanoj akademiji uručena je Zlatna plaketa demobilisanom borcu Mirzi Ahmiću i  “Zlatni štit”, najveće priznanje koje zajednički dodjeljuju Organizacije demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i Zlatnih ljiljana Tuzle, bivšem pripadniku Armije RBiH, i velikom humanisti i dobrotvoru Mensuru Aliću.

“Drage moje Tuzlanke i Tuzlaci, porodice šehida i poginulih boraca, komandanti, poštovani saborci, želim sa vama za ovu priliku podijeliti svoja današnja osjećanja i emocije. Ponosan sam čovjek što sam imao čast biti pripadnik, najčasnije, najhrabrije i najponosnije Armije Republike Bosne i Hercegovine i što me Bog i vrijeme počastilo da budem jedan od desetina hiljada patriota koji su stali u odbranu časti, života i imovine Tuzle i Bosne i Hercegovine. Nakon oslobodilačkog rata svi smo krenuli u neke svoje poslove pa tako i ja. Nije bilo lahko na početku, ali korak po korak, baš kao i naša sloboda koju smo gradili, tako smo moja porodica i ja gradili nešto što je danas na izvjestan način i uspjeh Tuzle, kompaniju “Menprom”. U rovovima smo dijelili cigaru na deset dijelova, grah na pola, a kada imate Bog vas duži da od toga nešto i udijelite. Moj prvi projekat je izgradnja kuće za ratnog vojnog invalida Mehdina Fišekovića, našeg saborca a nakon toga sam se trudio svih ovih skoro trideset godina da budem dio svake lijepe i pozitivne priče u Tuzli, tamo gdje se pomagalo našim saborcima ali i njihovim porodicama.

Nedavno, kada smo dodjeljivali stipendije za mlade biznise moja supruga Jasna reče „Bože, jesmo li dali dovoljno“i sam sebe to pitam sada.

Ovo priznanje mi govori da smo možda i uspjeli, zato Hvala vam od srca a ja sam bio i biću sa vama u svakom vremenu. Živjela naša Tuzla i naša Bosna i Hercegovina”- kazao je ovom prilikom dobitnik Zlatnog štita Mensur Alić.

Merisa T

 

 

Komentari

Komentara