Prijem za predstavnike SABNOR-a

Spread the love
Rental Travel

U povodu priprema za obilježavanje 9. maja, Dana Europe i godišnjice pobjede nad fašizmom premijer Tuzlanskog kantona susreo se danas sa predstavnicima Saveza antifašista i boraca Narodno oslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Obilježavajući 9. maj, Dan Evrope i godišnjicu pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ra tu, SABNOR Tuzlanskog kantona je i ove godine organizovao niz aktivnosti, čiji značaj i težina su pojačani obavezama, koje imamo po Zakonu značajnim datumima i ličnostima na području TK.

S obzirom na specifičnost ovogodišnjih uslova program obilježavanja ovog datuma je u značajnoj mjeri reduciran i prilagođen epidemiološkoj situaciji, kazao je danas predsjednik SABNOR-a TK Zlatko Dukić.

„Ipak i ove godine realiziramo javni poziv za literarne radove učenika na temu „Borba protiv novog fašizma“. Komisija trenutno ocjenjuje pristigle radove i očekujemo da ćemo učesnike ovog natjecanja o rezultatima upoznati u narednim sedmicama“, kazao je Dukić.

Premijer Hodžić se zahvalio predstavnicima SABNORA na današnjoj posjeti i aktivnostima koje redovno provode, ne samo po pitanju obilježavanja 9. maja, nego uopšte u pogledu njegovanja antifašističkih kao univerzalnih i temeljnih vrijednosti.

Uz premijera Hodžića, današnjem sastanku je prisustvovao ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović, dok su uz predsjednika Dukića, SABNOR TK predstavljali i umirovljeni general Armije RBiH Hazim Šadić i Anto Divković.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara