Prijem za novinare, dobitnike priznanja Društva novinara BiH

Menprom

Priznanja Društva novinara Bosne i Hercegovine za tuzlanske novinare Halida Rifatbegovića i Ibrahima Kozlića bila su povod za današnji prijem, kojeg je za dvojicu novinara upriličio premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić. Podsjećamo Rifatbegoviću je 3. maja, povodom Svjetskog dana slobode medija, Društvo novinara Bosne i Hercegovine uručilo Nagradu za životno djelo, dok je Kozliću uručeno posebno priznanje za dugogodišnji rad u sportskom novinarstvu.

Reha Centar

„Današnji prijem je pokazatelj našeg vrednovanja nagrade i priznanja koju vam je uručilo Društvo novinara BiH. Teško je danas biti novinar. Biti objektivan novinar znači biti izložen, ali odolijevati stalnim pritiscima, a vi ste to uspjeli. Sve ove godine ste nesebično davali sebe za opće dobro i na tome Vam svakako treba čestitati“, kazao je danas premijer Hodžić.

Rifafatbegović i Kozlić su se zahvalili premijeru Hodžiću na prepoznavanju značaja ovih priznanja i prijemu koji je tim povodom upriličio.

Današnji susret Kozlić je iskoristio i da premijeru uruči knjigu „Godine vrhunskih sportskih uspjeha“, koja sadrži intervjue sa sportistima koji su u godinama igračke i trenerske karijere napravili vrhunske rezultat.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara