Predizborni skup SDA u MZ Slavinovići: Jedina stranka koja je dokazala da neće prodati interese države BiH jeste SDA

Spread the love
Rental Travel

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla večeras je u Mjesnoj zajednici Slavinovići predstavio izborni program Stranke i kandidate SDA Tuzle za predstojeće Opće izbore. Skupu je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera SDA sa područja MZ Slavinovići, Križani, Sepetari, Simin Han, Gornja Tuzla i drugih.

Reha Centar

Prisutnima su se pored kandidata obratili predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević te u ime domaćina predsjednik Mjesnog ogranka SDA Slavinovići Mirsad Avdibašić.

unnamed (1)

“ U što većem broju izađimo na izbore i okupimo se oko Programa SDA. Jedina politička partija koja je za sve ove godine dokazala da neće prodati interese države BiH jeste Stranka demokratske akcije. To je razlog zašto svi moramo dati podršku svim našim kandidatima i kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH gospodinu Bakiru Izetbegoviću. To je najozbiljniji kandidat koji je dokazao svoj patriotizam. Pobjeda SDA je veoma izvjesna. Budimo i mi u Tuzli dio pobjede Stranke demokratske akcije u Bosni i Hercegovini. Naš grad  treba što bolje povezati sa TK, FBiH, državom i to mogu uraditi ljudi iz SDA. To možemo uraditi ako budemo jedinstveni i snažni. “ – poručeno je sa skupa SDA Tuzle u Slavinovićima.

unnamed (2)

Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subscpecijalista kardiolog (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

unnamed

 

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

Komentari

Komentara