Centralni skup Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla

Menprom

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla održao je u nedjelju 05. oktobra 2014. godine centralni predizborni skup. U prepunoj velikoj sali Bosanskog kulturnog centra članovima i simpatizerima SDA obratili su se predsjednik OO SDA Tuzla doc. dr.sc. Salko Bukvarević, potpredsjednik SDA BiH gospodin Safet Softić i kandidati SDA Tuzle za Opće izbore 2014 : kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Hazim Rančić diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH : Albina Vicković diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK : Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subspecijalista kardiohirurg (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

Reha Centar

unnamed (3)

SDA TUZLA

Skup su svojim prisustvom uveličali osnivači SDA u Tuzli, kadrovi SDA, predsjednici općinskih odbora SDA, kandidati SDA iz drugih općina TK, porodice šehida i poginulih boraca i brojni drugi gosti.

U svom obraćanju predsjednik OO SDA Tuzla je uz bajramsku čestitku poselamio osnivače Stranke i ljude koji svih ovih godina nesebično daju svoje vrijeme za dobrobit Bosne i Hercegovine, bosanskohercegovačkog naroda i za Stranku demokratske akcije. Zahvalnost je upućena svim aktivistima Stranke.

” Proveli smo dostojanstvenu kampanju i iskreno se nadamo da će glasači Tuzle prepoznati razloge zbog čega trebaju glasati za SDA. Stranka demokratske akcije ima veliki broj sposobnih, poštenih i hrabrih ljudi. Ima sposoban kadar, znanje i iskustvo da izvuče državu i narod iz krize. Zato se ujedinimo u pobjedu SDA. Pozivamo svoje sugrađane, Tuzlanke i Tuzlake, da i mi značajnim dijelom učestvujemo brojem glasova u pobjedi Stranke demokratske akcije. U ime Općinskog odbora SDA Tuzla pozivam vas da na glasačkim listićima oznakom X označite svaki kvadratić gdje se nalazi SDA, imena svih naših 8 tuzlanskih kandidata i ime našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH gospodina Bakira Izetbegovića. Na taj način ćete omogućiti da prava građana Tuzle u izbornoj pobjedi SDA budu pravedno zastupana na kantonalnom, federalnom i državnom nivou. Tako ćete pokazati da je u jedinstvu snaga i idemo zajedno do pobjede ! – poručio je predsjednik OO SDA Tuzla Salko Bukvarević.

SDA TUZLA

„ SDA izlazi na ove izbore da zaustavi procese destabilizacije Bosne i Hercegovine. Želimo napraviti stabilizaciju u BiH, boriti se za razvoj i zapošljavanje, želimo u 4 godine zaposliti 48 000 radnika, želimo rast bruto nacionalnog proizvoda 2,5 % godišnje, želimo pružiti maksimalnu podršku svim institucijama koje rade na borbi protiv kriminala i korupcije, učiniti da su penzije stabilne, a ostala socijalna davanja da budu pravednije raspodijeljena, da svi građani osjećaju ličnu i imovinsku sigurnost, želimo uz integracije unutar same Bosne i Hercegovine integrisati BiH u EU i NATO. Da bismo ove ciljeve postigli Stranci demokratske akcije je potrebna snažna i velika podrška građana Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. Ta podrška treba biti tolika da u Predsjedništvu BiH ponovo bude Bakir Izetbegović, da u državnom, federalnom i svim kantonalnim Parlamentima bude najjača SDA sa najviše poslanika u kantonalnim, federalnom odnosno entitetskim i državnom Parlamentu „ – rečeno je.

SDA TUZLA
Potpredsjednik SDA gospodin Safet Softić uputio je svim muslimanima bajramsku čestitku i prenio je selam od gospodina Bakira Izetbegovića.

„ Ovo večeras u Tuzli, centralni skup SDA, ovoliki broj ljudi i atmosfera su najbolji pokazatelj da za 7 dana ako Bog da SDA pobjeđuje. Bakir Izetbegović od Tuzle očekuje pobjedu. Tuzla ima izvanredne, uspješne kandidate na svim listama. SDA nije obična politička stranka. SDA je za Bošnjake, za Bosnu, za one koji su dali svoje živote za ovu zemlju, za one koji su dali dijelove svoga tijela za ovu zemlju. Stranka demokratske akcije je više od politike. SDA je historijski projekat kojeg je osnovao Alija Izetbegović zajedno sa svojim saradnicima i prema kome svi koji smo ovdje imamo dug dok smo živi. I ovaj skup večeras u Tuzli pokazuje da je pred SDA i Bakirom Izetbegovićem sigurna pobjeda.

SDA TUZLA
Nakon skupa u holu BKC-a je upriličeno bajramsko druženje uz kahvu i tradicionalne bosanske poslastice.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

aktuelno.ba – sponzorirani članak M.T.

 

Komentari

Komentara