Potpisan ugovor za početak gradnje pješačkog mosta Stupine – Zlokovac

Spread the love
Menprom

Pošto su radovi na gradnji pješačkog mosta na sjevernoj saobraćajnici dovršeni, 8.10.2016. je izvršena i provjera nosivosti mosta, zbog čega je saobraćaj na sjevernoj saobraćajnici 8.10. bio blokiran. Gradnja mosta na sjevernoj saobraćajnici više neće biti uzrokom blokade saobraćaja, pa su se stekli i faktički uslovi za početak gradnje pješačkog mosta na južnoj saobraćajnici, tj. mosta Stupine–Zlokovac.

Reha Centar

mapa mosta

Rukovodilac Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica je danas, 13.10.2016. godine, potpisao ugovor sa odabranim najpovoljnijim ponuđačem, firmom Tom Cat Tuzla, tako da bi radovi trebali da počnu najkasnije u roku od sedam dana. Rok za dovršetak gradnje pješačkog mosta Stupine–Zlokovac je 90 dana. Vrijednost ugovorenih radova je 276.502, 92 KM.

Mole se vozači koji koriste južnu saobraćajnicu, da imaju razumijevanja zbog povremenih obustavljanja i preusmjeravanja saobraćaja radi gradnje pješačkog mosta Stupine–Zlokovac, te da u tim danima, što češće koriste sjevernu saobraćajnicu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara