Policija traga za Amelom Sejfovićem: Privedena dva uposlenika KPZ Sarajevo

Spread the love
Rental Travel

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo intenzivno rade na rasvjetljavanju slučaja bijega iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Sarajevu, odakle je uz prijetnju vatrenim oružjem jučer pobjegao Amel Sejfović. Pretresi su još u toku, a dva uposlenika Kazneno-popravnog zavoda su lišena slobode, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Reha Centar

Nakon dojave o bijegu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, uz asistenciju SIPA-e, obavili su uviđaj u Kazneno-popravnom zavodu “Miljacka”.

Izvršeni su pretresi tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste uposlenici Kazneno-popravnog zavoda, dva stana i dva automobila.

Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni uposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana. U ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video nadzori iz Kazneno-popravnog zavoda i sa okolnih objekata.

Dva uposlenika Kazneno-popravnog zavoda su uhapšena.

Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu.

U toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su jučer bili na radnom mjestu u Kazneno-popravnom zavodu, navodi se u saopćenju Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo poziva građane da prijave svaku informaciju koju imaju o osumnjičenom. Prema opisu s potjernice, Sejfović je visine oko 190 centimetara, krupne tjelesne građe, težine oko 110 kilograma, duže zalizane kose koju veže u rep.

Sejfović je bio optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009. godine, za oštećenje tuđe stvari 2013. godine, te za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je ubijen biciklista.

BHRT

Komentari

Komentara