Policajci su me gazili nogama… Izbacili su me iz vozila Hitne pomoći i krvavog ostavili na cesti!

Spread the love
Menprom

Mirza Čampara (38), koji je u subotu, u mostarskom naselju Zalik, točnije u obiteljskoj kući u Ulici Muje Pašića, slavio prvi rođendan djeteta bračnog para Čuljak, tvrdi da ga je policija pretukla, nanijevši mu ozljede glave, kralježnice i nogu.

Reha Centar

Na YouTubeu je osvanula uznemirujuća videosnimka iz Mostara (koja je u međuvremenu ukonjena, op.red.), a na njoj se vidi krvavi muškarac kako leži na asfaltu. Mirza Čampara (38), koji je u subotu, u mostarskom naselju Zalik, točnije u obiteljskoj kući u Ulici Muje Pašića, slavio prvi rođendan djeteta bračnog para Čuljak, tvrdi da ga je policija pretukla, nanijevši mu ozljede glave, kralježnice i nogu.

Tijekom proslave

– Na proslavi nas je bilo oko tridesetak, muškaraca, žena i djece. Čuo sam vani neku gužvu i krenuo vidjeti što se događa. Osjetio sam udarac po glavi i tu sam izgubio svijest. Policajac me je bez razloga udario, a da ništa nisam uradio – kazao je novinarima Čampara dodavši da se ne sjeća što se dalje događalo, ali da imaju očevici, drugi slavljenici, koji su mu kazali da ga je policajac potom gazio nogama.

Prema njihovim riječima, nakon što je Čampara dobio udarac pendrekom u glavu, policajci su mu stavili lisice na obje ruke.

– Kada je došla hitna pomoć, a zvali su je očevici, a ne policija, tehničari su ga unijeli u auto hitne pomoći da mu ukažu pomoć. Tražili su od policije da mu odvežu lisice jer mu nisu mogli ukazati pomoć svezanom, i to je urađeno. Međutim, policajac I. P. tijekom ukazivanja prve pomoći ovog momka izbacio je iz auta hitne pomoći i bacio ga na asfalt kada je načinjena snimka – kazao je jedan od očevidaca dodavši da je Čampara, potom, prevezen u bolnicu.

Smetala buka

Policija i Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije su, pak, dan kasnije priopćili, piše Večernji, da je prije ponoći došlo do narušavanja javnog reda te da su tom prilikom ozlijeđena njihova dva pripadnika, koje su jedanaestorica napala nakon dolaska na mjesto slavlja poslije poziva uznemirenih građana, kojima je smetala buka iz stana obitelji Čuljak.

– Pet osoba napalo je policajce, uslijed čega su im nanijeli lakše ozljede. Još ne znamo čime su točno napadnuti. Slavljenici su potom, zbog napada na službene osobe, uhićeni – potvrdila je Sabina Beganović, županijska tužiteljica. Naime, u izjavi glasnogovornika Uprave policije MUP-a HNŽ-a Srećka Bošnjakanavedeno je kako je od građana stigla prijava o narušavanju javnog reda i mira puštanjem glasne glazbe, te galamom u navedenoj ulici.

Izlaskom na mjesto događaja službenici PU Mostar su osobe koje su kršile javni red i mir opomenuli. Nedugo zatim ponovno je stigla prijava za isti događaj na istome mjestu, a ovoga puta kada su službenici PU Mostar stigli, izbio je incident.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Komentari

Komentara