Nakon dvije godine stanke mladi iftarili ispod Starog mosta

Spread the love
Rental Travel

U sklopu manifestacije „Ramazan u Mostaru” na platou ispod Starog mosta u utorak je održan tradicionalni Omladinski iftar.

Reha Centar

– Ovo je osmi tradicionalni Omladinski iftar ispod Staroga mosta. Ovogodišnji iftar je rekordan jer imamo preko 1.000 iftara, odnosno 1.100 pripremljenih i prijavljenih iftara – rekao je koordinator Info servisa za mlade pri Medžlisu Islamske zajednice Mostar Nedim Hondo.

Na Omladinski iftar, koji je održan u posebnom ambijentu na platou ispod Starog mosta, pristigli su mladi iz Mostara, Stoca, Jablanice i Konjica.

Organizatori su podsjetili da je ovo prvi Omladinski iftar koji se održava nakon pandemije koronavirusa.

Koordinator Mreže mladih Muftijstva mostarskog Anel Dokara također je iskazao zadovoljstvo što su mladi ponovno, nakon dvije godine pauze, dobili priliku okupiti se u ovolikom broju.

– Do sada smo na razini muftijstva imali iftare u Konjicu i Jablanici, a ovo je do sada najposjećeniji. Planiran je također zajednički iftar u Stocu – rekao je Dokara.

Program manifestacije “Ramazan u Mostaru” nastavlja se u subotu, 23. travnja, solističkim koncertom Armina Muzaferije na trgu Musala.

Fena

Komentari

Komentara