Pokloni za tuzlanske osnovce

Rental Travel

Brižno upakovani paketić u Bayernu (Njemačka) ovih će dana stići u ruke svakog osnovca sa područja Grada Tuzla koji pripada socijalnoj kategoriji stanovništva. Pakete će dobiti učenici JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli, zatim mališani koji pohađaju malu školu pri Udruženju „Bolje Sutra“ Tuzla, dok će određeni broj paketića biti raspoređen osnovcima na širem području Srebrenice gdje se nastava odvija u područnim školama.

Reha Centar

podjela paketica (6) podjela paketica (5)

„Ovu akciju realizujemo drugu godinu i ponosni smo na činjenicu da naši paketići idu u domove u kojima socijalna karta nije najbolja, u kojima su roditelji nezaposleni i isto tako žele svojim mališanima uljepšati novogodišnje praznike paketićima“, kazala je Selma Memišević, voditelj projekta Rotaract Kluba Tuzla ‘99 koja je pohvalila saradnju učenika i menadžmenta osnovnih škola jer se sve uspjelo privesti kraju do kraja kalendarske godine.

Više od 2.000 paketića obezbijedio je Rotaract Klub Tuzla ´99 i njemačka organizacija Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. koji su na ovaj način unijeli u radost velikog broja domaćinstava, a koji su osim organizacije pripremanja paketa u Njemačkoj, izvršili njihovu dostavu u BiH te distribuciju po školama.

podjela paketica (4) podjela paketica (2)

„„Božićni konvoj“ zamišljen je da uveseli sve socijalno ugrožene mališane i da na njihovim licima donese osmijeh. Za tu socijalno angažovanu bajku zadužen je veliki broj volontera koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i podjelili ga sa ovim mališanima“, kazao je Michael  Matthes iz organizacije Johanniter.

podjela paketica (1) Rotary klub tuzla

Sudeći prema reakcijama najmlađih, ova hvale vrijedna akcija će i u budućnosti biti povod nesebičnog druženja tuzlanskih mališana i prijatelja iz Njemačke, ali i pomenutih organizacija i ustanova koje su dale svoj dorpinos da se paketići što prije distribuiraju do krajnjih korisnika.

Rotaract

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: