Pogledajte kako je Doboj potopljen za samo 6 minuta i 8 sekundi…

Menprom

Ozren Stakić napustio je svoj stan u prizemlju dok je gledao vodu kako nadire u grad Doboj.  Uskoro je sve bilo puno vode. Za potop je bilo dovoljno svega nekoliko minuta.

Reha Centar

Prema jutrošnjim informacijama još hiljadu domaćinstava nema električnu energiju, a vodosnabdjevanje još nije uspostavljeno na višim spratovima stambenih zgrada. Iako na čišćenju uz same građane Doboja, rade i pripadnici civilne zaštite iz više gradova RS te brojni volonteri, proces odvoza kabastog otpada još uvijek se odvija usporeno, a najkritičnija situacija je na izlazu iz grada, kod bolnice gdje još nije počelo prikupljanje otpada.

Jedan od najtežih problema predstavlja otklanjanje mulja iz podrumskih prostorija, koji bi, ako se brzo ne ukloni, mogao biti izvor potencijalnih zaraza.

U Doboju, osim jedne kancelarije Centra javne bezbjednosti koja radi na hitnom izdavanju putnih isprava, ne radi nijedna institucija, niti prodavnica, pa je građanima nužno i dalje dostavljati sredstva za čišćenje i dezinfekciju i ličnu higijenu.

Od 19 punktova za podjelu humanitarne pomoći, manje od polovine je u funkciji, što izaziva opravdano nezadovoljstvo kod građana. Sa pronađenim tijelom Dragice Salković (1939) iz Doboja, broj žrtava u poplavama u Republici Srpskoj popeo se na 18, saopšteno je jučer iz MUP-a RS. Uviđajem je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem. Tijelo je nađeno na drugom spratu porodične kuće, gdje je starica živjela.

(depo)

Komentari

Komentara