Počasni konzul Republike Albanije u BiH Muharrem Zejnullahu na prijemu kod gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića

Spread the love
Menprom

U Gradskoj upravi Tuzla, jučer je gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, upriličio prijem za počasnog konzula Republike Albanije u Bosni i Hercegovini, gospodina Muharrema Zejnullahua, u pratnji naših sugrađana, albanskog porijekla, Saliha Šabovića i Rize Sakalija iz Udruženja Dardanija iz Tuzle.

Reha Centar

Gradonačelnik Lugavić, uputivši riječi dobrodošlice,  istakao je važnost suživota u Tuzli i ponos koji osjeća, jer  sve građanke i građani koji žive u Tuzli njeguju zajednički život i ljubomorno to čuvaju.

Susret je bio prilika za otvoreni dijalog i razmjenu ideja o suživotu u Tuzli, doprinosu albanske zajednice u odbrani Tuzle tokom agresije na BiH, kulturnom i privrednom razvoju grada, te budućoj saradnji u ovim oblastima. Iskazan je interes za daljnjim povezivanjem privrednika, te otvaranje novih mogućnosti za ekonomski razvoj.

Na kraju sastanka, gospodin Zejnullahu zahvalio se gradonačelniku na prijemu, te je istaknuo važnost jačanja veza između Albanije i Tuzle na svim razinama, od kulture do privrede, kako bi se promovisala saradnja između dvije države.

aktuelno.ba /Grad Tuzla

Komentari

Komentara