Plansko uništavanje imovine i servisa građana

Rental Travel

Svjesno i plansko uništavanje ugleda i rezultata Veterinarske laboratorije za ispitivanje i kontrolu namirnica od strane odlazećeg ministra privrede KS Emira Hrenovice imalo je svoj cilj i privatni interes. Iako je u posljednjoj godini svoga rada veterinarska laboratorija uvela masu novih metoda za ispitivanje hrane, ispunila sve uvjete za dobivanje standarda EN ISO 9001, osavremenila i obnovila svoju opremu, Hrenovica se jako potrudio da sve njene pozitivne rezultate poništi, tako što je zloupotrijebio funkciju i putem medija obmanuo javnost svojim izmišljotinama.

Reha Centar

Naime, on je kontinuirano bombardovao javnost izjavama da : laboratorija ne radi, da se falsifikuju rezultati nalaza, da se pojedini proizvodi štite, da osoblje nema certifikat i sl. Ove laži su imale za cilj diskreditovati osoblje laboratorije u očima javnosti, kako bi se isto izbacilo iz laboratorije i na taj način napravilo mjesto za Mirnu Kozadru i Lejlu Zahirović.
Mirna Kozadra je najbliži rod sa Premijerom Muhamedom Kozadrom, kojem je Hrenovica obećao uslugu zaposlenja imenovane, a kao protuuslugu tražio je podršku nelegalnim zahtjevima uposlenika za smjenom Uprave u Veterinarskoj stanici Sarajevo. Muhamed Kozadra se zbog toga potpuno oglušio na izvještaje i zahtjeve Uprave Veterinarske stanice koja je tražila od Vlade KS i Premijera da poduzmu konkretne poteze i pomognu u suzbijanju kriminala u ovom preduzeću. Premijer ne samo da nije poduzeo ništa po ovim izvještajima nego je Hrenovici dao Odluku kojom ga je ovlastio da se takva Uprava smjeni po kratkom postupku, kako bi se spriječile njena aktivnost na razotkrivanju kriminala i na taj način se zaštitili pojedinci koji imaju dobre veze u Skupštini KS.

Lejla Zahirović je radila u Veterinarskoj laboratoriji u kojoj je bila upravnik do aprila 2013 kada je dala neopozivu ostavku na to radno mjesto. Nova Uprava laboratorije po preuzimanju dužnosti evidentira jako loše stanje opreme i dokumentacije, te istek svih akreditacija i dozvola za rad.

Nova uprava se od trenutka preuzimanja dužnosti svojski potrudila da poprave takvo stanje u čemu su i uspjeli, pa čak i učinili više od toga. Međutim od Hrenovice su kao nagradu dobili to, da im se ugled i ime kalja u javnosti. Pri svemu tome mu je svesrdno pomagala i bivša Upravnica ove laboratorije Lejla Zahirović, koja je i bila odgovorna za očajno stanje koje je iza sebe ostavila, jer joj je Hrenovica obećao da će je vratiti u laboratoriju.

Nažalost, sve što je Hrenovica planirao to je i ostvario, pa je Lejlu Zahirović i Mirnu Kozadru zaposlio u veterinarskoj laboratoriji, a prije toga je izbacio stručni kadar koji je odradio herkulovski posao, osposobio i osavremenio laboratoriju.

Nadati se da će pravna država profunkcionisati i da će odgovornima proraditi savjest, a građanima ostaje da se nadaju kako će napokon neko odgovarati za svjesno uništavanje i pljačku njihove imovine.
Mr.sc. Senad Arnautović DVM

aktuelno.ba

Komentari

Komentara