Olujno nevrijeme u Zenici: Porušena stabla, grmljavina i grad

Spread the love
Menprom

Jako olujno nevrijeme praćeno kišom, jakim olujnim vjetrom, grmljavinom i gradom pogodilo je Zenicu u nedjelju nešto iza 12 sati. U nevremenu je na nekoliko vozila pričinjena manja materijalna šteta.

Reha Centar

Prema informacijama iz MUP-a ZDK, povrijeđenih nije bilo.

“U Sarajevskoj ulici je jedno stablo palo na kolovoz na Glavnoj gradskoj magistrali, intervenirali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice i sada je ta dionica prohodna te nije bilo materijalne štete. U ulici Armije Bosne i Hercegovine na broju 2,pala je fasada sa zgrade i oštećeno je jedno vozilo. U Crkvicama na jednom vozilu pričinjena je materijalna šteta u vidu razbijenog prednjeg stakla. To su trenutne informacije ali znamo da nema povrijeđenih“, rekao je uposlenik dežurnog centra MUP-a ZDK.

Nevrijeme je oborilo i nekoliko stabala, u naselju Mokušnice, te na dionici Glavne gradske magistrale u Zenici, na potezu od kapije Kazneno-popravnog zavoda, zbog čega je na ovoj dionici bio obustavljen saobraćaj. Saobraćaj je mjestimično bio otežan i u brojnim naseljima zbog velike količine vode.

 

Anadolija

Komentari

Komentara