Održana Sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle

U srijedu, dana 19. 02. 2020. godine, u Gradskoj upravi Tuzle, održana je 67. Sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle.
Sjednica je održana u funkciji priprema za  narednu četrdesetdrugu redovnu sjednicu Gradskog vijeća Tuzla.
Na sjednici Kolegija Gradonačelnika Grada Tuzle, razmatrano je više odluka, rješenja, izvještaja i informacija, koji su sa zaključcima Kolegija Gradonačelnika upućeni Gradskom vijeću Tuzla.
U okviru dnevnog reda Kolegija gradonačelnika između ostalog , razmatrana je i upućena Gradskom vijeću  Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva, obrtničkih i srodnih djelatnosti na području općine Tuzla, kojom se pojednostavljuju procedure oko podnošenja zahtjeva za produžetak radnog vremena ugostiteljskih objekata.
Prijedlogom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o kriterijima i postupku za ostvarivanje prava na jednokratne novčane pomoći iz Budžeta Grada Tuzle, koji je također razmatran i upućen Gradskom vijeću Tuzla, omogućit će se u 2020. godini iz Budžeta Grada Tuzle sufinansiranje vantjelesne oplodnje bračnim i vanbračnim parovima. Razmatran je Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku Grada Tuzle za 2019. godinu, koji ukazuje na trend poboljšanja efikasnosti gradskih službi za upravu Grada Tuzle u odnosu na 2018. godinu. Utvrđen je i Prijedlog projekata prevencije koji će se sufinansirati iz sredstava zaštite i spašavanja tokom 2020. godine, te razmatrana Informacija o aktivnostima iz oblasti kulture, sporta, pitanja mladih, pitanja nacionalnih manjina i saradnje sa organizacijama civilnog društva u 2019. godini. Donesene su Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom Crvenom križu/krstu grada Tuzla, kao i Rosa – Luksemburg- Stiftung – Gresellschaftsanalyse und Politische Buildung e. V. – Ured u Bosni i Hercegovini, kao i nekoliko imovinsko-pravnih odluka i rješenja.
Gradonačelnik i članovi Kolegija gradonačelnika su razmatrali prijedloge odgovora na vijećnička pitanja i izjašnjenja na vijećničke inicijative koje su upućene Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje.
Sjednicom Kolegija gradonačelnika predsjedavao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.
Izjave za javnost, pored gradonačelnika, dale su i pomoćnica gradonačelnika za sport, kulturu, mlade i socijalnu zaštitu, te pomoćnica Gradonačelnika za opću upravu i zajedničke poslove.
aktuelno.ba

Komentari

Rental Travel

Komentara

Reha Centar