Održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula

Spread the love
Rental Travel

U  Memorijalnom centru Srebrenica danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. Jula 1995. godine, 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“

Reha Centar
 
Na sastanku je potvrđeno imenovanje rukovodstva Organizacionog odbora za obilježavanje 29. i 30. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica i ukop idenfikovanih žrtava iz jula 1995. godine. 
 
Potvrđeno je imenovanje Hamdije Fejzića za predsjednika, Damir ef. Peštalić, Emir Suljagić i Šefket Hafizović eu imenovani za potpredsjednike, dok je Mirsad Bešić imenovan za generalnog sekretara, a Nermin Alivuković za sekretara Organizacionog odbora. 
 
Pored rukovodstva imenovani su i predsjednici pododbora u okviru Organizacionog odbora:
-Mirsad Bajrović –  pdodbor za logističku podršku i realizaciju 
– Samir Mirvić – pododbor za sigurnost 
– Adem Mehmedović – pododbor za informisanje i medijsko predstavljanje
– Faruk ef. Hasanović – pododbor za vjerska pitanja
– Emir Suljagić – pododbor za naučnu, kulturnu i izdavačku djelatnost
– Dina Budalica – pododbor za protokol i VIP 
– Suljo Čakanović – Pododbor za “Marš mira”
– Hamdija Fejzić – Pododbor za materijalnu i finansijsku podršku 
– Vedad Hodžić – pododbor za scenografiju i režiju 
– Abdulsamed Đozić- pododbor za redarstvo 
– Pododbor za izradu programa – Rukovodstvo Organizacionog odbora i predsjednici pododbora
 
– Smatram da nema potrebe mijenjati tim koji je dobro radio i uložio mnogo truda da se na dostojanstven način obilježi prethodna godišnjica. Obzirom da nam je sljedeće godine 30-ta godišnjica obilježavanja genocida pred nama je velika odgovornost i obaveza kako bi sve organizovali kako treba. To je naša obaveza prema žrtvama genocida – rekao je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić koji je dodao da su članovi Organizacionog odbora usvojili  odluku o osnivanju “Fondacije za obilježavanje 11. jula 1995. – godišnjica genocida”.
 
– Fondacija će biti glavni nosioc provođenja aktivnosti oko obilježavanja godišnjica genocida. Organizacioni odbor će da djeluje u okviru fondacije, a fondacija je usko vezana za Memorijalni centra Srebrenica – istakao je Fejzić. 
 
aktuelno.ba
 
 

Komentari

Komentara