Obavještenje o radu JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Grad Tuzla pozdravlja Zaključke Kantonalnog Štaba civilne zaštite, koji je, nakon jučer upućenog zahtjeva od strane Gradskog štaba civilne zaštite Tuzla, održao sjednicu i donio preporuke za postupanje nadležnih kantonalnih ministarstava u skladu sa Planom interventnih mjera u slučajevima izuzetnog zagađenja zraka.

Reha Centar

Posebno pozdravljamo preporuku Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta da obustavi nastavu u osnovnom i srednjem obrazovanju.

Što se tiče preporuke o obustavi rada u predškolskim ustanovama, obavještavamo korisnike usluga Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ da će svi objekti ove javne ustanove nastaviti sa radom i biti na raspolaganju roditeljima koji nemaju kome povjeriti djecu na čuvanje.

Svim drugim roditeljima preporučujemo da, ukoliko im to okolnosti dozvoljavaju, ne vode djecu u obdaništa, tj. da izbjegavaju boravak na otvorenom, u skladu sa preporukama Gradskog i Kantonalnog štaba civilne zaštite o ograničenom boravku i kretanju na otvorenom prostoru, koje se odnose na sve građane, a posebno na rizične grupe stanovništva.

Press Grad Tuzla – aktuelno.ba

Komentari

Komentara