Ambasadorica Grčke u BiH, NJ.E. Ijoana Eftimiadu sastala se sa gradonačelnikom Tuzle, dr. sc. Zijadom Lugavićem

Spread the love
Rental Travel

Ambasadorica Grčke u BiH, NJ.E. Ijoana Eftimiadu, tokom današnje nastupne posjete gradonačelniku Tuzle, dr. sc Zijadu Lugaviću, predstavila je aktivnosti koje Grčka provodi u Bosni i Hercegovini. Fokus razgovora bio je na pitanjima od zajedničkog interesa, posebno u oblasti privrede, ekonomskog razvoja, kulture i turizma.

Reha Centar

 

U Gradskoj upravi u pratnji ambasadorice Eftimiadu, bio je i ekonomski savjetnik i šef Odjela za ekonomske i trgovinske odnose, Georgios Tosunis, a sastanku su prisustvovali saradnici Gradonačelnika, te predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Mirjana Marinković Lepić, koja je inicirala ovaj susret kako bi se ojačale veze u oblasti kulture i privrede, između Bosne i Hercegovine i Grčke.

Naglasak je stavljen na potrebu intenziviranja kulturnih razmjena i promocije turističkih destinacija kako bi se dodatno podstakao ekonomski razvoj i međusobna povezanost. Ambasadorica Eftimiadu i gradonačelnik Lugavić naglasili su važnost jačanja veza i saradnje u cilju unapređenja kvaliteta života građana obje države.

Nakon sastanka, delegacija Ambasade Grčke i Gradske uprave Tuzle posjetili su kompaniju Bingo u Tuzli, gdje je održan sastanak sa direktorom Senadom Džambićem i njegovim saradnicima. Razgovaralo se o uspostavljanju saradnje u oblasti izvoza i uvoza bosanskohercegovačkih i grčkih proizvoda, kao i mogućnosti povezivanja sa proizvođačima tih proizvoda radi daljeg jačanja ekonomske saradnje između ove dvije zemlje.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara