Nastavak uspješne saradnje Vlade TK sa Misijom OSCE-a

Spread the love
Rental Travel

Borba protiv korupcije i oblasti u kojima će biti nastavljena Saradnja Kantonalne vlade sa Misijom OSCE-a  u BiH, bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića sa šeficom Misije OSCE-a u BiH, ambasadoricom Kathleen Kavalec. Ovom prilikom premijer Halilagić je predstavio novi saziv Vlade, te prioritete u radu koje je Vlada pred sebe postavila za naredni period.

Reha Centar

„Radi se o novom konceptu gdje smo precizno naveli 18 mjera sa rokovima njihovog izvršavanja. Uz to, ovu Vladu čini značajan broj mladih ministara. Također, u sastavu Vlade su i 4 žene, i sve to ukazuje na jedan novi pristup i novi koncept za koji se zalažemo“, kazao je premijer Halilagić, dodajući da će uz pomenutih 18 mjera ova Vlada prihvatiti i nastaviti implementaciju svih onih dobrih projekata koji su pokrenuti u proteklom periodu, a koji su usmjereni ka dobrobiti društva.

Jedan od takvih projekata ka kojem je danas usmjeren poseban fokus jesu inicijative za borbu protiv korupcije i jačanje kapaciteta u borbi protiv korupcije, naročito u sferi prevencije korupcije.

„Veoma je važno da nastavimo procese koji su već započeti u oblasti borbe protiv korupcije i bilo mi je zadovoljstvo čuti od premijera i ministrice pravde kako su spremni nastaviti raditi na realizaciji svih ovih aktivnosti u cilju ostvarenja konkretnih rezultata i usklađivanja sa međunarodnim standardima. Naša misija nastavit će pružati podršku realizaciji ovih aktivnosti, a naročito aktivnosti usmjerenih na formiranje javnih registara. Iz tog razloga danas ćemo uručiti i određenu IT opremu Uredu za borbu protiv korupcije, upravo u cilju jačanja njegovih kapaciteta“, kazala je ambasadorica Kavalec.

Premijer Halilagić se ambasadorici Kavalec, te cjelokupnoj Misiji OSCE-a zahvalio na današnjoj posjeti, a posebno na donaciji opreme za potrebe Ureda za borbu protiv korupcije.

„Osim za svu dosadašnju podršku i saradnju koju smo imali, danas želim izraziti i posebnu zahvalnost za donaciju vrijedne IT opreme za potrebe Ureda za borbu protiv korupcije. Ta oprema bit će od posebnog značaja Uredu u prvom periodu njegovog rada i doprinijet će bržem i efikasnijem njegovom radu“, kazao je premijer Halilagić, izražavajući nadu da će dosadašnja uspješna saradnja OSCE-a i Vlade TK biti nastavljena i dodatno unaprijeđena u narednom periodu.

Uz premijera Halilagića današnjem sastanku prisustvovala je i ministrica pravosuđa i uprave Senada Dizdarević, dok su u ime OSCE-a, uz ambasadoricu Kavalec, prijemu prisustvovali i šef Terenskog ureda OSCE-a u Tuzli Damir Gnjidić, te službenica za demokratsko upravljanje Dragica Karadžin.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara