Narednih dana u BH pretežno sunčano, temperature i do 19 stepeni Celzijusa

Spread the love
Rental Travel

 Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 23. februara, u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C. 

Reha Centar

Slično vrijeme očekuje se i u srijedu, 24. februara, kao i dugotrajnija magla ili niska naoblaka na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje bit će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. U mjestima s dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža.

Također i u četvrtak, 25. februara, dugotrajnija magla ili niska naoblaka se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. U mjestima s dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža, saopćeno je iz FHMZBiH.

Komentari

Komentara