Najava koncerta  „Muzikom za ženu“

Spread the love
Rental Travel

Povodom sedmice prevencije raka grlića materice koja se u zemljama Evrope obilježava svake godine krajem januara, Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla organizovala je niz aktivnosti u cilju informisanja javnosti o mogućnostima i važnosti prevencije raka grlića materice.

Reha Centar

Ovo je najmasovnija i najopsežnija akcija u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj da promoviše mogućnosti i važnost prevencije raka grlića materice.

Sve planirane aktivnosti predstavljaju značajan doprinos kampanji, jer podizanje svijesti i zdravstvene kulture, razbijanje tabua, javna diskusija i dostupnost pregleda su najbolja prevencija.

Tokom ove sedmice, po određenom rasporedu, svakodnevno su održavane aktivnosti o promociji prevencije raka grlića materice u svih 13 općina Tuzlanskog kantona. Dijeljen je promotivni materijal i anonimne ankete, te održavana stručna predavanja.

 Završna aktivnost planirana je za sutra, 27. januara 2018. godine, u 13 sati, u Bingo City Centru gdje će biti održan koncert  „Muzikom za ženu“, na kojem će svoje umjeće pokazati mlada i talentovana Melika Moranjkić, koja je oduševila region u različitim muzičkim takmičenjima.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara