Najava javne tribine na temu Vršnjačko nasilje kao simptom

Rental Travel

Javna tribina na temu Vršnjačko nasilje kao simptom održat će se u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u petak 12. februara 2016. godine u 17 sati.

Reha Centar

Građanska inicijativa Pravda za Mahira među svojim stalnim aktivnostima održava i javne tribine, nastojeći posvijestiti ovaj društveni problem i prije svega detabuizirati ga. Tribine su javne i otvorene za sve, kako mlade, tako i za njihove roditelje, odgajatelje i profesore, kao i za sve druge ljude jer se radi o kompleksnom društvenom fenomenu. One se održavaju u redovnim vremenskim intervalima i u različitim gradovima Bosne i Hercegovine.

Da bi se ovaj problem postavio onako kako je jedino ispravno – interdisciplinarno, govorit će nam stručnjaci iz različitih oblasti, a koji o ovoj temi mogu vrlo kompetentno govoriti i predlagati smjernice samom društvu u procesu potrebnih promjena – izlaska iz stanja „o čemu se ne govori, toga nema“.

Izlagači na tribini su:

– prof. dr. Esad Bajtal, sociolog

– prof. dr. Esmina Avdibegović, specijalistica neuropsihijatrije

– prof. dr. Dubravko Lovrenović

– doc.dr. Nermina Kravić, specijalististca adolescentske neurospisihijatrije

– moderatorica: Kristina Ljevak

Navedeni događaj Biblioteka Derviš Sušić organizira u saradnji sa Međunarodnom galerijom portreta Tuzla i Građanskom inicijativom Pravda za Mahira.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara