Promocija knjige dr.sc. Edine Golać – Šarić „Tebi na dar“

Spread the love
Rental Travel

 

Reha Centar

Danas je Biblioteka „Derviš Sušić“ bila domaćin promociji knjige dr.sc. Edine Golać – Šarić „Tebi na dar“, koju su organizirali učenici Kluba čitalaca hemijske škole. O knjizi su govorili profesorice Senada Užičanin, Alma Djedović i Amela Isanović.

BIBLIOTEKA 13344720_285462581801107_7373692354745858838_n_800x450

Prema riječima Senade Užičanin, zbirka pjesama „Tebi na dar“ je zapravo ispovijedana, ljubavna i egzistencijalna tematika stihova Edine Šarić koja čini pritoku feministički zatalasane rijeke čiji poetski izraz otkriva lice i naličje žene.

  • Autorica je atipična spisateljska pojava koja poezijom gradi putopisni aranžman uspomena. Njena poezija je metafora ženske vizure okružena raljama socijalnih normativa i način da mozaik emocija ne izbriše otisak ljubavi, kazala je Užičanin.

Edina Golač – Šarić ističe da je ovom zbirkom poezije zapravo imala namjeru da stvori razlog za bliski susret sa čovjekom kroz druženje i lijepu pisanu riječ koja je blagodat koju nam je priroda podarila i najveći je čovjekov lijek.

BIBLIOTEKA

  • U zbirci se nalaze pjesme koje su nastale u toku dvije noći u jednoj godini a nadahnute terapijskim i edukativnim susretima sa čovjekom koji je obolio od hroničnih oboljenja, djecom i mladima sa teškoćama u razvoju, te sa osobama kojima je život ispisao tamne stranice. U našim susretima kroz poetsku terapiju, oslobađajući njih oslobodila sam i sebe, kazala je Šarić.

Komentari

Komentara