Ministar Džidić primio u posjetu predstavnike Saveza udruženja slijepih građana

Spread the love
Menprom

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Esad Džidić je danas upriličio prijem za predstavnike Saveza udruženja slijepih građana Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Predstavnici Saveza su ministra Džidić upoznali sa radom Saveza i problemima sa kojima se susreću u svom radu, te su se zahvalili Vladi Tuzlanskog kantona i resornom Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak i Ministarstvu za kulturu sport i mlade na dosadašnjoj podršci radu Saveza. Tokom sastanka je istaknut značaj postojanja i rada Saveza koji okuplja slijepe i slabovidne osobe i koji pomaže članovima Saveza kao i slijepim i slabovidnim osobama koje nisu članice Saveza u rješavanju njihovih problema, a posebno u nabavci odgovarajućih pomagala. Posebno je istaknuta aktivnost Saveza na izdavanju časopisa za slijepe i slabovidne osobe „Krug“, koji se izdaje na CD-u i MP3 formatu.

Predstavnici Saveza su istakli da je daljnje izdavanje tog časopisa dovedeno u pitanje, budući da njegovo izdavanje zahtijeva određena novčana sredstva, te su ministra zamolili za podršku iz budžeta Tuzlanskog kantona.

Ministar je istaknuo da će se ovo pitanje razmotriti interresorno sa Ministarstvom za kulturu sport i mlade, te da će se nastojati zajednički osigurati sredstava za ovu namjenu.

Ministar Džidić i sekretar Ministarstva Anto Iljkić su predstavnike Saveza upoznali i sa mogućnostima da Savez konkuriše sa određenim projektima na Programe ovog ministarstva iz oblasti socijalne zaštite koji će uskoro biti objavljeni, a među kojima može biti i projekat nastavka izdavanje časopisa „Krug“.

U ime Saveza udruženja slijepih građana Tuzlanskog kantona današnjem sastanku su prisustvovali predsjednik Saveza Jasmin Jašarević i izvršni direktor Saveza Sakib Arapčić sa pratiocem.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara