Ministar Džidić primio u posjetu delegaciju Crvenog krsta TK

Spread the love
Menprom

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona Džidić Esad je danas primio u posjetu predstavnike Crvenog križa Tuzlanskog kantona (CKTK).

Reha Centar

Ovom prilikom ministar Džidić se podrobnije upoznao sa položajem i radom Crvenim krstom, dosadašnjim aktivnostima i projektima planiranim u 2021. godini. Također, izražena je zahvalnost za podršku koju Crvenom krstu kontinuirano pruža Vlada Tuzlanskog kantona, kao i resorna kantonalna ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak i zdravstva. Posebna zahvalnost Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak je iskazana zbog uvažavanja i prepoznatosti uloge i aktivnosti koju Crveni krst kontinuirano provodi. Ovom prilikom predstavnici Crvenog krsta su zamolili da se ovogodišnja podrška ovoj organizaciji zadrži na nivou prošlogodišnje, kako ne bi došla u pitanje realizacija planiranih aktivnosti. Također je razgovarano i o mogućoj realizaciji zajedničkih projekata koji bi bili usmjereni na pomoć najugroženijim kategorijama građana Tuzlanskog kantona. 

U ime Ministarstva sastanku je prisustvovao i sekretar Ministarstva Anto Iljkić, dok su delegaciju Crvenog krsta Tuzlanskog kantona sastanku prisustvovali predsjednica CKTK Razija Majstorović, sekretar Merima Sarajlić i projekt koordinator u Crvenom križu TK Tanja Bijedić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara