Marš mira Srebrenica -Vukovar kao opomena i podsjetnik za buduće generacije

Spread the love
Rental Travel

U organizaciji Koordinacije boračkih organizacija Podrinja, i ove godine će po drugi put biti upriličen Marš mira Srebrenica – Vukovar. Prema za sada potvrđenim podacima kolona sa oko tridesetak učesnika, krenut će pješice na put dug oko 340 kilometara relacijom Potočari, Nezuk, Tuzla, Srebrenik, Orašje, Vukovar.

Reha Centar

Veliku podršku ovoj organizaciji daje Savez ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona, a prema riječima predsjednika Fahrudina Hasanovića obavljaju se i posljednje pripreme kako bi učesnici ovog marša imali svu potrebnu logistiku.


-Puno toga zajedničkog imaju Srebrenica i Vukovar. Želimo na ovaj način trgati od zaborava sve strahote koje su preživjeli stanovnici Podrinja ali i Vukovara, a sve s ciljem da se ovakvo zlo više nikada i nikome ne dogodi, – istakao je Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona.

Predsjednik Organizacionog odbora Zlulfo Salihović je istakao da se ove godine na maršu očekuje između 30 i 50 učesnika, da postoji podrška boračkih organizacija i Saveza svih gradova kroz koje kolona prolazi, kao i velika pomoć Vlade Tuzlanskog kantona.
On je jos napomenuo da će trase puta koje prolaze kroz manji bh. entitet prolaziti vozilima jer nisu dobili saglasnost MUP-a RS za pješačenje kroz teritorije u nadležnosti manjeg bh. entiteta.

Kolona kreće 11. og novembra iz Potočara a stiže dan prije mimohoda u Vukovaru.

R.T.

Komentari

Komentara