Liberty seminar u Tuzli

Spread the love
Riječ je prvom seminaru ove vrste u Tuzli, u okviru kojeg će strani predavači, uz asistenciju domaćina seminara, imati priliku predstaviti osnove liberalnih ideja, koje su naročito aktuelne u vremenu nakon protesta u BiH. Pored toga što želimo pozvati građane Tuzle da se prijave za seminar, koristimo priliku i da pozovemo predstavnike medije da prisustvuju istome.
 U petak 21.03.2014. godine, sa početkom u 11:00 sati, udruženje građana “Multi” u suradnji sa Language of Liberty institutom iz SAD-a organizuje Liberty seminar, posvećen svim zainteresovanim za trenutnu ekonomsku situaciju sa naglaskom na liberalne ekonomske ideje koje su naročito aktuelne nakon protesta koji se održavaju širom Bosne i Hercegovine. Seminar će se održati u prostorijama Cambridge English School Tuzla, na adresi Kristijana Krekovića 5 (VI Bosanske Brigade), u blizini restorana Biblioteka.
Liberty seminar podrazumijeva tri predavanja koja će se održati na engleskom jeziku:
Zašto je sloboda važna?
Šta nakon protesta?
Da li je vlada “nužno zlo” ili “motor za dobro”?
Predavanja će voditi Glenn Cripe, izvršni direktor Language of Liberty instituta, Andy Eyschen, direktor Language of Liberty instituta i Admir Čavalić, predsjednik udruženja “Multi”. Pozivaju se svi zainteresovani za seminar da pošalju e-mail prijavu sa osnovnim podacima na mail adresu udruzenjemulti@yahoo.com. Broj učesnika na seminaru je ograničen. Seminar se održava pod pokroviteljstvom Fridrih Nauman Fondacije.
Liberty seminar Tuzla
AKTUELNO.BA

Komentari

Menprom

Komentara

Reha Centar