Izetbegović u Zvorniku: Uskoro novi zakon o podršci povratnicima

Spread the love
Rental Travel

Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) predvođenja predsjednikom Bakirom Izetbegovićem posjetila je danas Zvornik gdje je održan sastanak s predstavnicima Regionalnog i Gradskog odbora SDA Zvornik.

Reha Centar

Kako je kazao nakon sastanaka Izetbegović, posjeta je organizirana kako bi se razgovaralo o potrebama povratnika na tom području te će danas biti organizirana posjeta i Janji, a u narednim danima i drugim mjestima u bh. entitetu Republika Srpska.

– Želimo biti s našim narodom i vidjeti koliko realno ima problema. U Zvorniku nije bilo incidenata prema povratnicima, ali u Janji jeste te ćemo ponuditi sve što im je potrebno i pokušati smiriti situaciju. Ne trebaju nam incidenti – dodao je.

Namjera je sagledati njihove potrebe osim sigurnosti jer je najvažnije, kaže predsjednik SDA, osigurati im posao i egzistenciju, a postoje i još neka pitanja o kojima se razgovaralo, a tiču se zdravstva i obrazovanja.

Najavio je da bi uskoro trebao biti usvojen zakon u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta kojim će se obavezati da se 1,5 do dva posto svake godine u buduća dva mandata izdvaja upravo za podršku povratnicima.

– To će biti novih 20 do 30 miliona KM za podršku povratnicima – pojasnio je Izetbegović.

Delegacija će danas posjetiti i Janju gdje će obići firmu Reppu Entreprenad.

Fena

Komentari

Komentara